Hoi, ik ben Tessa

Wat mij gelukkig maakt is het delen van mijn liefde voor het leven én sporten en bewegen. Anderen helpen het geluk in en mét hun lichaam terug te vinden. Omdat we allemaal zo uniek zijn, maar tegelijkertijd ook zo hetzelfde, vind ik het fantastisch om geïnspireerd te raken door anderen én samen uit te vinden wat bij een persoon past. Waardoor ook zij verliefd worden op bewegen, zichzelf en t leven. Door mijn brede oriëntatie, opleiding, ervaring, open mind en inlevingsvermogen is dit wat ik het beste doe! 

Het is niet makkelijk.
Ik begrijp als geen ander, hoe moeilijk bewegen kan zijn. Hoe je eigen lichaam én mind je tegen kan werken. En hoeveel werk het bouwen aan een goede relatie met jezelf is. Mijn eigen relatie met mijn lichaam is namelijk niet altijd zo goed geweest. 

Van nature ben ik totaal niet flexibel en beweeg ik meer lomp dan gecontroleerd. (Bedankt papa). Ook had ik als tiener al last van rug en heupklachten. Op eigen houtje, stap voor stap, heb ik gewerkt aan mijn persoonlijke verbeterpunten. Waardoor ik dingen heb geleerd, waarvan ik nooit had gedacht, dat ze mogelijk zouden zijn voor mij. 

Nu, ben ik in staat om anderen te helpen in dit mooie proces van persoonlijke ontwikkeling en lichaamsbewustzijn. 

And I LOVE doing that!

My fitness journey
Ik ben sportief opgegroeid. Vanaf mijn zevende begon ik met tennis en daar raakte ik al vrij snel helemaal in verzeild. Voor dat ik het wist, trainde ik zo vier keer per week en werden in het weekend wedstrijden gespeeld.

Ik was een onzeker kind en ik ervaarde altijd een prestatiedruk, die ik duidelijk mijzelf oplegde. Niemand anders. Ik was nooit een echt talentje. Ik had daar simpelweg niet  juiste mindset voor. Na zeker 8 jaar intensief tennis, stopte ik ermee.

Ik belandde rond mijn 16e in de fitnesswereld. Toen was fitness nog helemaal niet zo populair als nu en vooral de focus op het fysieke uiterlijk niet zoals tegenwoordig. Ik kon in de sportschool juist helemaal mezelf zijn!
En ik hoefde voor niets of niemand te presteren, behalve voor mezelf.

Ik vond én vindt het heerlijk om mijn lichaam tot het uiterste pushen. Binnen de sportschool maakte het dan ook echt niet uit wat ik deed, ik vond het allemaal leuk. Als ik maar lekker tot het gaatje kon gaan. Op de loopband, op de spinningfiets, tijdens het buikspierkwartier, in de step-les. I found my thing! Heerlijk.

Yoga, pilates en carrierekeuzes
Ik bleef zo heerlijk trainen in mijn hele middelbare school en studietijd. En het was heel duidelijk dat ik van te veel stil zitten niet gelukkig werd. Toch ging ik opleidingen die mij in de richting van een kantoorbaan stuurde. Sportmanagement kwam nog het meest in de buurt van mijn interesses, maar daar stopte ik desondanks voortijdig mee. Communicatiemanagement was uiteindelijk de opleiding die ik heb afgemaakt. Maar in dat vakgebied aan de gang gaan, was echt niet wat ik ging doen. Dus ik bleef lekker in de koffiezaak werken waar ik als student begonnen was. In de tussentijd was ik verliefd geworden op Yoga en Pilates, wat mij hielp om meer tot rust te komen en mijn lichaam zachter te behandelen. Ik kwam lekkerder, en vooral soepeler in mijn lichaam te zitten en lichamelijke klachten die ik altijd als vanzelfsprekend had genomen, verdwenen!

Tijdens mijn jaren in de koffiebar besloot ik dat ik toch iets moest gaan doen met sport en bewegen. Ik vloog door de fitvak opleidingen tot fitnessinstructeur en personal trainer. En kreeg al heel snel bij verschillende geweldige locaties de ruimte om mijn skills als groepstrainer en personal trainer te ontwikkelen. Kracht, flexibiliteit en yoga geïnspireerde klassen werden mijn ding.

Ahoewel yoga voor mij persoonlijk heel veel had betekend, had ik toch geen behoefte om daarin officieel opgeleid te worden. Ik wilde het op mijn manier doen. Hoe, dat wist ik nog niet. Maar ik wilde bewegen hoe dan ook zoveel mogelijk met een open mind benaderen.

Amsterdam – Delft – Now
In 2018 verhuisde ik van Amsterdam naar Delft en kon ik aan de slag bij Sportcenter Allround. (waar ik nu nog steeds mijn lessen verzorg) Ook hier kreeg ik alle ruimte om mij verder te ontwikkelen in het lesgeven. Samen met mijn vriend heb ik in 2020 een eigen bedrijf opgezet: BodyContext. Vanaf toen ging ik volledig als ZZP’er aan het werk in de fitness branche. Op deze manier kon ik het makkelijkst bij mijzelf blijven en werken volgens mijn eigen stijl en visie. Ik kwam erachter dat dit de vrijheid was, waar ik altijd naar had verlangd!

Ondertussen heb ik verschillende cursussen afgerond: de Master flexibility trainer course van Dan van Zandt. Functional Range Conditioning Specialist course van Dr. Andreo Spina, Perfect Pilates van Physio Physics en momenteel bezig met de  Breathwork coach opleiding van Kasper van der Meulen.

Wat mij gelukkig maakt is het delen van mijn liefde voor het leven én sporten en bewegen. Anderen helpen het geluk in en mét hun lichaam terug te vinden. Omdat we allemaal zo uniek zijn, maar tegelijkertijd ook zo hetzelfde, vind ik het fantastisch om geïnspireerd te raken door anderen én samen uit te vinden wat bij een persoon past. Waardoor ook zij verliefd worden op bewegen, zichzelf en t leven. Door mijn brede oriëntatie, opleiding, ervaring, open mind en inlevingsvermogen is dit wat ik het beste doe! 

Scroll naar top