fase1.4

FASE 1.4

C.A.R.S

Controlled Articulate Rotations

De basis van gezonde gewrichten

Je poetst elke dag je tanden. Hopelijk. Doe je dit niet, dan verpieteren je tanden. Trainen/bewegen is net als tandenpoetsen voor je gewrichten. Doe je het niet, dan verpieteren je gewrichten. CARS zijn het elektrisch tandenpoetsen van je gewrichten. De meest effectieve manier om je gewrichten squeeky clean te houden.

CARS zijn actieve, gecontroleerde rotaties in de uiterste uitslag van gewrichtsbeweging. OK dat is een hele mondvol, laten we het vanaf nu maar gewoon weer CARS noemen.

Je beweegt met CARS door de maximale bewegingsruimte heen. Zo behoud je die bewegingsruimte. Op het moment dat je de bewegingsruimte die je hebt, niet gebruikt, wordt die ruimte steeds kleiner. Zo verlies je steeds meer van je lichaam.

CARS zijn de meest efficiënte manier om de bewegingsruimte die jij in een gewricht hebt, te onderhouden en uiteindelijk te vergroten. Rotationele bewegingen van de gewrichten in de uiterste range of motion (ROM), realiseren de namelijk de meeste feedback naar de hersenen toe, wat weer het meeste effect heeft op de uiteindelijke ontwikkeling van je lichaam. 

Denk nog even terug aan het principe van progressieve adaptatie. Door je gewrichten steeds groter wordende bewegingen te laten ervaren over een lange periode, past je lichaam zich aan om die beweging te faciliteren. CARS zijn de eerste stap naar echte bewegingsvrijheid

BELANGRIJK: CARS horen geen pijn te doen. Als dat wel zo is, neem dan contact met ons op.

DAILY CARS: LEG DE BASIS

Markeer de volgende pagina in je bookmarks, want hier vind je de instructiefilmpjes voor jouw DAILY CARS die jij vanaf nu DAGELIJKS gaat doen! 

Dat klinkt misschien als een hele opgave, maar CARS hebben een groot voordeel: je kunt ze overal doen, wanneer je wil, in willekeurige volgorde. 

In 10 video’s nemen we je mee door de hoofdgewrichten van je lichaam: nek, rug, schouders, schouderbladen, ellebogen, polsen, heupen, knieen, enkels, tenen.

We raden ten zeerste aan om er in ieder geval een ochtendritueel van te maken. Net als tandenpoetsen. Aan het begin kost het even moeite, maar na een paar weken wordt het routine, en doorloop je AL je gewrichten in een kwartiertje tijd.

De video’s zijn erop gericht, om jou kennis te laten maken met de technieken waar jij de rest van je leven profijt van zult hebben. Jouw doel op korte termijn:

Lekker pielen!

Je mag natuurlijk vanaf je start alles in één keer doornemen, maar in de praktijk werkt het het beste om per dag met 1 oefening te beginnen, en daar een dag of 2/3 specifiek aandacht aan te besteden.  Verken de beweging die je kan maken. Daarna doe je in de ochtend de move(s) die je al kent een keer of drie, en ga je aan de slag met het volgende filmpje. Neem je tijd, hou het leuk voor jezelf, en vergeet niet waar je het voor doet.  

CARS staan aan de basis van levenslang plezier van je gewrichten. Hoe beter je erin wordt en hoe langer de periode wordt waarin je ze trouw elke ochtend blijft doen, hoe meer plezier je uit je lijf gaat halen. 

Check ook de belangrijke tips onder de filmpjes. 

Scroll naar boven
Scroll naar top